Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΤΑ vs. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΙΑΟΤΑ vs. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΕΡΙΖΟΥΝ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ
ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Αίφνης λοιπόν γεμίσαμε φερέλπιδες Μεταξάδες (συγγνώμη μεγάλε και πραγματικέ Εθνάρχη που σε συγκρίνω με τα σκουλίκια – «ποιητική αδεία» μόνο) και Τυραννοκτόνους... Μετά από 7 ολόκληρες ώρες συνεδρίασης (γιατί ρε παιδιά, σε λίγα λεπτά ο Μεταξάς είπε το περίφημο ΟΧΙ του...) οι περήφανοι Δημαρχαίοι μας διατράνωσαν την αντίστασή τους κατά της Χούντας του ΣΥΡΙΖΑ και την απόφασή τους να «μην αφήσουν να τους πάρουν απ΄τα χέρια την κουτάλα»!!!

Δείτε λίγο National Geographic και θα νιώσετε ότι έχουν βιντεοσκοπήσει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας τώρα. Ύαινες και τσακάλια ερίζουν γύρω από το πτώμα της πραγματικής οικονομίας! Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αποτελείωσε, ως αναμενόμενο, την Οικονομία της χώρας, ως άλλος Κρόνος προσπαθεί να «φάει και τα παιδιά» του μαζεύοντας τα διαθέσιμα των ΟΤΑ!

Και τι νοιάζει εμένα (και κάθε άλλο άνεργο, πρώην παραγωγικότατο κομμάτι της οικονομίας) ποιό από τα άχρηστα του ευρύτερου δημόσιου θα φάει τα λεφτά που απέμειναν; Ξεχάσαμε μήπως ότι οι ΟΤΑ είναι το πιο διεφθερμένο και σάπιο κομμάτι μιας βαθύτατα σάπιας κοινωνίας;

Δε θα έχουν χρήματα να μαζέψουν τα σκουπίδια απειλούν οι Δημαρχαίοι... Μήπως ξέχασα ότι όπου έχει ανατεθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες έχει κοστίσει ένα κλάσμα του τωρινού της κόστους; Μήπως δε βλέπω τη διαρκή σφαγή για να μη κατασκευαστεί πουθενά ΧΥΤΑ, ενώ τα πρόστιμα τρέχουν τρελά και την ίδια ώρα που σοβαρές χώρες κερδίζουν από τα σκουπίδια και συζητάνε εισαγωγή αυτών; Μήπως έχω αμνησία για την υπόθεση του λαμόγιου-Κακλαμανόλουγκρα και της κολλητής του Φεβρωνίας που καταλήστεψαν το Δήμο Αθηναίων με πανάκριβους (και πλαστικούς άρα εύκολα «εξανεμιζόμενους»...) κάδους και το σκάνδαλο στην αγορά απορριματοφόρων;

Σε έναν από τους σοβαρότερους Δήμους της Αττικής, οι υπάλληλοι Καθαριότητας έχουν πετύχει να μην ελέγχεται καν η ώρα προσέλευσης-αποχώρησης, οι υπάλληλοι γραφείου είναι άχρηστοι 9 στους 10 (και ο 10ος είναι το σύνηθες θύμα που «βγάζει τη δουλειά») και οι γυμναστές του Δημοτικού Γυμναστηρίου απαιτούσαν ωράριο εκπαιδευτικών!!! Υπάλληλοι καθαριότητας κτηρίων που γνώριζα δούλευαν σκάρτα 2 ώρες κι έχουν προαχθεί σε ελεγκτές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, φύλακες δε γνωρίζουν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό κ.ο.κ.

Κι ενώ η πραγματική οικονομία πνέει τα λοίσθια, ειδικά λόγω έλλειψης ρευστότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οχετός του που οι εκλογές και η απελπισία ξέρασαν πάνω μας, αποφασίζει να στερήσει από τις τράπεζες (τους πολλαπλασιαστές χρήματος κάθε ανεπτυγμένης οικονομίας) και τα διαθέσιμά των ΟΤΑ για να ταΐσει το αδηφάγο τέρας του κομματικού στρατού του που ονομάζεται δημόσιος τομέας και συνταξιούχοι... Γιατί πρέπει να ιδρώσει το αυτί μου αν θα μου «τα φάνε» οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι, οι οσχεοεκδορείς (να το παίξω λίγο Ζουράρις κι εγώ) του Δημοσίου ή των ΟΤΑ;; Όλοι τα ίδια σκ... είναι αν με ρωτάτε...

Παρεμπιπτόντως οι ΟΤΑ απομυζούν την πραγματική οικονομία και μ’ ένα ακόμα τρόπο: μέσω του ΟΑΕΔ! 32.000 άνεργοι θα προσληφθούν για 5 μήνες (δηλαδή για όσο χρειάζεται για να μάθει κανείς τα βασικά «τερτίπια» μιας δουλειάς...) στους ΟΤΑ! Αντί δηλαδή να στείλουν κόσμο να δουλεύει στην πραγματική οικονομία (π.χ. στον τουρισμό), βοηθώντας την κερδοφορία των ιδιωτών και καταπολεμώντας τη μαύρη και την λαθροπαράνομη εργασία, τους «χαρίζουν» στους ΟΤΑ!

Γίνεται μάλιστα ακόμη γελοιωδέστερο αν διαβάσετε τι είδους προσωπικό ζητάνε οι ΟΤΑ: όχι συντηρητές (μπας και μαζευόταν λίγο το χάλι των δημοτικών υποδομών), όχι φύλακες (μπας και σωζόταν απο τα αδηφάγα αρπαχτικά, γύφτους και αλλοδαπούς, κάτι από τα χρυσοπληρωμένα μεταλλά μας), αλλά διοικητικούς υπαλλήλους ζητάνε κατά κύριο λόγο!! Δήμος που γνωρίζω πληρώνει 400.000€ ετησίως για τη φύλαξη των δημοτικών χώρων από ιδιωτική εταιρία και δε σκέφτηκε (ή απλά δε συνέφερε;;;) να ζητήσει 10-15 φύλακες ώστε να γλιτώσει 200.000€!!!

Τέλος, θα ανατρέξω, γι’ ακόμη μια φορά στο Μεσαίωνα: και τότε, όπως και τώρα, οι τοπικές δομές ενισχύονταν και «κέρδιζαν έδαφος» στο μυαλό των πολιτών σε σχέση με τη, διεφθαρμένη και φθίνουσα, κεντρική κυβέρνηση... Είναι πολύ επικίνδυνο μονοπάτι αυτό και στην άκρη του καιροφυλακτεί η φεουδαρχία, όπως και τότε. Ήδη ολόκληρες περιοχές έχουν καταντήσει «κληρονομικώ δικαιώματι» φέουδα, όπως π.χ. η Ευρυτανία με τον Μπακογιάννη, άλλες εκλέγουν εγκληματίες του κοινού Ποινικού όπως ο Βόλος και ο Πειραιάς θεωρώντας «μαγκιά» την αλητεία, άλλες «στενάζουν» κάτω από το ζυγό κι αναπολούν ανεξαρτησίες του παρελθόντος (Κρήτη κι Επτάνησα) και όλοι κοιτάνε την πάρτη τους κι όχι το γενικό καλό!

Δεδομένης της ανικανότητας της κεντρικής εξουσίας να παράσχει στοιχειώδεις υπηρεσίες, αυτή υποκαθίσταται ολοένα και περισσότερο: ήδη έχουμε Δημοτικά Ιατρεία, δημοτική μέριμνα για τους αδύναμους οικονομικά, δημοτική υποστηρικτική παιδεία, δημοτικές διασωστικές (πυροσβεστικές κλπ.) ομάδες και δημοτική ασφάλεια (security κλπ.). Σε Δήμο των Μεσογείων, καύσιμα στα περιπολικά βάζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών! Πόσο απέχει αυτό από τη στιγμή που θα αποσχιστούν εντελώς από τον εθνικό κορμό; Πόσο πιο εύκολη βορά στα αρπαχτικά από Βορρά (αλβάνια) και Ανατολή (τούρκοι) θα είναι τότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου