Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Why am I not protesting



ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Ένας φίλος και συναγωνιστής με ψέγει που δε συμμετέχω σε «επαγγελματικές» διαμαρτυρίες. «Επαναστάτη» του καναπέ με αποκάλεσε, «μαχητή του πληκτρολογίου» και άλλα πολλά. Τι να του πεις όμως, τόσα ξέρει, τόσα καταλαβαίνει, τόσα λέει...

Από που κι ως πού να συμμετάσχω σε πορεία φίλε Δημήτρη όταν συνοδοιπόρος είναι το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ο.κ.; Ξέχασες μήπως ότι βασική αιτία της κατάντιας της χώρας μας είναι οι στρεβλώσεις της αγοράς που αυτοί επέβαλαν και διαιώνισαν; Μήπως τα ναυπηγεία έκλεισαν τυχαία ή επειδή οι μισθοί των ναυτεργατών ήταν (και παραμένουν) απαγορευτικοί; Μήπως τα εργοστάσια έκλεισαν τυχαία ή επειδή οι εργατοπατέρες τα φόρτωναν με περιττά κόστη και απαγόρευαν την όποια συνεννόηση εργαζομένων-εργοδοτών; Διάβασε τι συνέβει με την Pirelli και ίσως θυμηθείς. Μήπως η ακτοπλοΐα πέρασε τυχαία σε ξένες σημαίες ή φταίει η αρρωστημένη εμμονή της αριστεράς σε υπεράριθμο προσωπικό σε νεκρές περιόδους; Διάβασε για το στόλο της Αδριατικής και θα μάθεις...

Από που κι ως πού να συμμετάσχω σε πορεία φίλε Δημήτρη όταν συνοδοιπόρος είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι; Τι κοινό μπορώ να έχω εγώ που παρήγαγα κι έδινα δουλειά σε δεκάδες προσωπικό με τους αντιπαραγωγικούς καρεκλοκένταυρους; Πώς να συμπορευθώ με τους συναδέλφους του λαμόγιου-εφοριακού που με εκβίασε, του ξεφτιλισμένου διευθυντή marketing των ΕΛΤΑ που έδωσε τη δουλειά μου σε ανταγωνιστή με τριπλάσιο κόστος, των διεφθαρμένων του ΕΟΤ και του ΟΠΑΠ που μιζάριζαν από τη διαφήμιση κ.ο.κ.;

Είχα κι εγώ αιτήματα στο παρελθόν φίλε μου Δημήτρη. Μόνο που τα συνόδευα πάντα με τις προτάσεις μου για το πως θα εξοικονομούνταν οι πόροι που απαιτούσα να διατεθούν σε μένα, κι όχι με αρνητικά ευχολόγια. Είχατε τέτοιες προτάσεις στην πορεία σας Δημήτρη για να έρθω κι εγώ; Γιατί δεν άκουσα να ζητάτε τα αυτονόητα όπως:

Þ      Ολοκληρωτική απέλαση Αλλοδαπών και Γύφτων, που θα μείωνε κατά ΔΙΣ ευρώ τα κόστη μας ως χώρα, θα αύξανε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας κ.ο.κ.
Þ      Δραματικές μειώσεις στους Δημόσιους Υπάλληλους
Þ      Αύξηση ωρών (στα επίπεδα Γαλλίας βρε αδερφέ) στους αχρηστοεκπαιδευτικούς μας. Με +50% των ωρών και μείον 35% των παιδιών (με την εξάλειψη αλλοδαπών) θα επέτρεπε να μειώσουμε στο 50% τους εκπαιδευτικούς που τώρα κάθονται. Ειδικά αν ξεκινήσουμε από όσους ψήφισαν το κόμμα-εγκληματική οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ζώα που βάζουν παιδιά να παρελάσουν στα κόκκινα και με κομμουνιστικά εμβατήρια κι όσους προσβάλλουν τη σημαία, θα ήμουν έως κι ευτυχής...
Þ      Εξορθολογισμό αναδρομικά και χωρίς καμμιά εξαίρεση των συντάξεων περί του οποίου έχω προτείνει χρόνια τώρα έναν απλό υπολογισμό: όσοι συνταξιοδοτούνται στα 65 να λαμβάνουν ετησίως το 5% του Net Present Value των εισφορών τους, όσοι στα 55 το 3% όσοι στα 45 το 2,5%. Διακοπή των 250.000 συντάξεων αλλοδαπών, καθώς και κάθε παροχής.
Þ      Κατάσχεση σπιτιών, ακινήτων, καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάθε αλλοδαπού που δεν δικαιολογεί με πόθεν έσχες την απόκτησή τους.
Þ      Μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου σε ακίνητα του Δημοσίου ή συναφών οργανισμών και διατήρηση ακινήτων ιδιωτών μόνο όταν είναι αδύνατη η μεταστέγαση. Πάνω από 250 εκατ. Ευρώ θα κερδίζονταν μόνο από αυτό.
Þ      Είσπραξη προστίμων από όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, δεν έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητο, έχουν ξένες πινακίδες κ.ο.κ.
Þ      Είσπραξη προστίμων από όσους διαπράττουν πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και από όσους αφήνουν τα κτήριά τους ασυντήρητα εξωτερικά με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Þ      Απαγόρευση επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ και κάθε άλλου αθλήματος που αποβλακώνει το νεοέλληνα, που δημιουργεί βουλευτές-τέρατα τύπου Κικίλια, Ζαγοράκη κλπ. και στερεί πόρους από τη μαζική άθληση των ελληνόπαιδων.
Þ      Οριστική και δια βιου αποβολή από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα κάθε «φοιτητή» που ασχημονεί στα ΑΕΙ, από τα σκουπίδια και τα χτισίματα πρυτάνεων έως τις καταλήψεις και τα γκράφιττι.
Þ      Ισοπέδωση κάθε κατάληψης κι εξοντωτικές ποινές για τους καταληψίες-τραμπούκους-συνένοχους εγκληματιών.
Þ      Εκτέλεση των αποχτηνωμένων αλλοδαπών εγκληματιών που εισβάλλουν στη χώρα μας για να εγκληματίσουν, ως ελάχιστο παραδειγματισμό για να μη εισέλθουν κι άλλοι.
Και πολλά ακόμη που φτάνουν το μαχαίρι στο κόκκαλο...

Μόνο όταν θα έχετε παρόμοια αιτήματα, μόνο όταν θα αποβάλλετε τον ελληνάρα που ζητάει τον Τσιπραλέξη του (αντί γερμανού...) για να φέρει με το μαγικό του ραβδάκι πίσω τα χρυσά χρόνια του σαπιανδρέα μπορεί να συμμετάσχω κι εγώ... Αν και τότε θα είναι περιττές οι πορείες...

1 σχόλιο: