Σάββατο 12 Μαΐου 2012

HITLER=KEMAL




ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ
Κε ΜΠΟΥΤΑΡΗ;;


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
Διευθυντή Fulfill Contacts και Guerilla Marketing
Συμβούλου Επικοινωνίας
GiorgosHatzidakis @ facebook
Γιώργος Χατζιδάκης @ linkedin
HatzidakisGiorg @ twitter


Δεν μπορώ να αρνηθώ την ορθότητα της πρότασής σας κύριε Μπουτάρη περί απαγόρευσης των ναζιστικών συμβόλων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά κάτι στη γενικότερη πορεία σας με «χαλάει»...

Ίσως έχει να κάνει με την εμμονή σας στην ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης ως κέντρο οθωμανικό και ιδιαίτερα ως γενέτειρας του Κεμάλ Ατατούρκ. Βλέπετε, διαβάζω πολλή ιστορία και όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρουν ο Αδόλφος Χίτλερ από τον Κεμάλ «Ατατούρκ». Σας γράφω λοιπόν μήπως και με διαφωτίσετε.

Θα μου πείτε ότι ο Χίτλερ ήταν άμεσα υπεύθυνος για την προσπάθεια γενοκτονίας των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, των Τσιγγάνων και άλλων. Αλλά μήπως και ο Κεμάλ με τους Νεότουρκους δε διέπραξαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Μ.Ασίας, των Ασσυρίων; Το δικό μας αίμα δεν είναι εξίσου κόκκινο όσο των άλλων;

Θα απαριθμήσετε ίσως τις σφαγές των Ελλήνων στο ΙΙ ΠΠ από τους Ναζί και τους συμμάχους τους και τις εκατόμβες θυμάτων στις πόλεις μας. Σίγουρα δεν είναι ούτε το 1/10 των όσων εξολόθρευσε ο Κεμάλ και οι χασάπηδές του...

Θα αναφερθείτε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, αλλά η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι ο Κεμάλ ήταν «περιπατητικός» και βιαστικότερος τύπος: οι περίφημες «πορείες» στις ερήμους της τουρκικής ενδοχώρας είναι σίγουρα αγριότερος και ταχύτερος τρόπος εξολόθρευσης από το Νταχάου...

Μήπως σας πείραξαν οι «θάλαμοι αερίων»; Τότε να σας θυμίσω ότι οι Νεότουρκοι (του Κεμάλ προεξάρχοντος και πρωτοστατούντος) πρωτοέκαναν χρήση θαλάμων αερίων, υπό τις οδηγίες βεβαίως των Γερμανών συμμάχων και δασκάλων τους.

Σίγουρα τα SS με το φανατισμό και το μισανθρωπισμό τους αποτελούν ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας του 20ου αιώνα... Αλλά γιατί οι Τσέτες δεν αναφέρονται επίσης; Η μόνη διαφορά είναι στην κλίμακα των εγκλημάτων, όχι στην ποιότητα...

Τελικά ή μόνη διαφορά που καταφέρνω να δω είναι ότι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο, ενώ ο Κεμάλ τον κέρδισε. Έτσι η Γερμανία ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματα του Χίτλερ ενώ η Τουρκία όχι μόνο δε ζητάει συγγνώμη για τα εγκλήματα του Κεμάλ και των ομοίων του, αλλά απειλεί και όποιον αναγνωρίζει την ιστορική πραγματικότητα, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας!!! Μια προσπάθεια που δυστυχώς βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στους Έλληνες (ή καλύτερα ανθέλληνες) διανοούμενους, ψευτοϊστορικούς και δημόσιους λειτουργούς.

Με βάση τα παραπάνω, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς ένας άνθρωπος όπως εσείς, ζητάει αφενός την απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων, την ίδια στιγμή που προτείνει την μετονομασία κεντρικής οδού σε Κεμάλ και την ανάδειξη του οικήματος όπου γεννήθηκε αυτό το τέρας της φύσης. Για να κάνω μια παρομοίωση, η πράξη σας ισούται με το να ζητούσε ο δήμαρχος Χεβρώνας να ονομαστεί κεντρική οδός σε Αδόλφου Χίτλερ και με το να αναδείκνυε η Εβραϊκή κοινότητα της Αυστρίας το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ...

Θα καταλάβαινα τις πράξεις σας αν τουλάχιστον η οικία Κεμάλ έγραφε «εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σφαγέας τόσων λαών κι ανθρώπων Κεμάλ» και αν στα εκθέματα περιλαμβάνονταν φωτογραφίες από τα εγκλήματα, κειμήλια των θυμάτων και υποχρεωτική προβολή του «1922» του Κούνδουρου. Αλλά φοβάμαι ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Για τους ανωτέρω λόγους λοιπόν κύριε Μπουτάρη δεν δικαιούστε να μιλάτε και να απαγορεύετε τα οποιαδήποτε σύμβολα. Καταλαβαίνω την περιπέτεια υγείας σας και τα κατάλοιπά της στην κρίση σας και σας συμβουλεύω θερμά να ξαναεπισκεφτείτε μια κλινική αποτοξίνωσης. Απλά σε αυτή να σας αποτοξινώσουν και από το Μισελληνισμό και την Τουρκολαγνεία που σας κατέχει, καθώς και από την ανάγκη σας να παραποιείτε την Ιστορία. Και, αν γίνεται, πάρτε μαζί σας και τον κύριο Βερέμη, τον κύριο Τατσόπουλο και την κυρία Ρεπούση, θα κάνετε χάρη στην Ελλάδα!!!

8 σχόλια:

  1. Πες τα ρε γαμωτο. Επιτελους και καποιος που λεει την αληθεια και οχι αυτα που θελουν να ακουσουν!
    Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρεμπλογκ στο λιθος φωτος...πολυ ωραιο αδερφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέο όχι Μπουτάρη στους Πόντιους.

    Επιμένει ο δήμος να μην δίνει κοινόχρηστους χώρους στις Ομοσπονδίες των Ποντίων για τον εορτασμό της... Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

    Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι δεν δέχεται να «διαδραματίσει έναν ρόλο κατά τον οποίο θα επιλέγει ανάμεσα σε επιμέρους ομαδοποιήσεις, διαιωνίζοντας τις όποιες διαιρέσεις» που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο Ομοσπονδίες που εκφράζουν τον Ποντιακό κόσμο.

    Σε αυτό το πνεύμα η διοίκηση «δεν παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο σε καμία οργάνωση, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση της μιας έναντι της άλλης. Εάν υπάρχει οργάνωση που δεν θέλει να ενταχθεί σ' αυτό το σκεπτικό, μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο, όμως όχι κοινόχρηστο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    «Η ποντιακή κοινότητα της πόλης αποτελεί κύριο και ουσιαστικό συστατικό της. Γι' αυτό ο Δήμος την αγκαλιάζει στην ολότητά της, καλώντας όλους κάτω από μία στέγη την ημέρα αυτή της Μνήμης» ξεκαθαρίζει η διοίκηση του δήμου.

    Τέλος, ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία και θα τιμήσει την Ημέρα Μνήμης με μια ενωτική Επιμνημόσυνη Δέηση από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκαν όλες οι Ποντιακές Οργανώσεις.

    redalert.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω απορω πραγματικα με αυτους που τον ψηφισαν,δηλαδη ελεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή