Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

CampaigntoSupportPreferenceofPrintedMedia

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΜΕ
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Α. «Τα έντυπα μέσα και τα μάτια σας»

Τίτλος: Πόσες επιπλέον ώρες θα αντέξετε στην οθόνη;

Κείμενο: Οι Η/Υ, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet PCs αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής εργασίας μας. Το κόστος για την υγεία των ματιών μας δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα. Ας αφήσουμε την ενημέρωσή μας, τα αθλητικά μας, την ειδησεογραφία μας και την ψυχαγωγία μας στο χαρτί… τουλάχιστον αυτό δεν ακτινοβολεί ενάντια στα μάτια μας!

Εικαστικό: Ζευγάρι ματιών με ενσωματωμένο «μετρητή ακτινοβολίας» που «χτυπάει κόκκινο» και γράφει overdose


Β. «Τα έντυπα μέσα είναι ελευθερία»

Τίτλος: Τα έντυπα που προτιμάτε για την ενημέρωσή σας τα γνωρίζει μόνο ο περιπτεράς… τα ηλεκτρονικά μέσα τα μαθαίνουν όλοι!

Κείμενο: Πράγματι, ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρει τι διαβάζετε, είναι εκείνος που σας το πουλάει. Αντίθετα οι επιλογές σας στο διαδίκτυο παρακολουθούνται από κάθε είδους προγράμματα. Εταιρίες, οργανισμοί και κυβερνήσεις είναι σε κάθε στιγμή σε θέση να φτιάξουν ένα ακριβές προφίλ σας, να σας ψυχογραφήσουν, να μελετήσουν τις προτιμήσεις σας, τις επιλογές σας και τα ενδιαφέροντά σας. Αν αυτό γίνεται απλά για να σας διαφημίσουν κάποια προϊόντα και/ή υπηρεσίες, ίσως και να μην πειράζει… Θέλετε όμως να είναι τόσο εκτεθειμένες οι προσωπικές σας επιλογές; Αν όχι, επιλέξτε έντυπα μέσα.

Εικαστικό:        Α. Ο ήρωας διαβάζει τα νέα σε οθόνη υπολογιστή, ενώ τριγύρω του 5-6 μαυροντυμένοι τον παρακολουθούν.
                        Β. Περίπτερο με έντυπα περιοδικά και εφημερίδες. Στη θέση του πρατηριούχου τα γνωστά τρία μαϊμουδάκια: δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάωΓ. «Έντυπα μέσα και Περιβάλλον»

Τίτλος: Σας είπαν ότι η παραγωγή χαρτιού επιβαρύνει το περιβάλλον; Και η ενέργεια για τις οθόνες τι είναι; Αθώα;

Κείμενο: Όλοι μιλάνε για την αποψίλωση των δασών, που όμως δε γίνεται για την παραγωγή χαρτιού. Κι όμως το χαρτί των περισσότερων έντυπων μέσων είναι προϊόν ανακύκλωσης και σίγουρα ανακυκλώσιμο. Αντίθετα η ενέργεια που καταναλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές (Η/Υ, οθόνες, κ.ο.κ.) «πέφτει» στην κατώτερη μορφή ενέργειας, δηλαδή γίνεται θερμική, και ολοκληρώνει τον κύκλο της. Τελικά το ποιος επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον, είναι μεγάλο ερώτημα…

Εικαστικό: Ένα εργοστάσιο με καμινάδες που μαυρίζουν τον ουρανό. Σε εμφανές σημείο γράφει Power PlantΔ. «Εναλλακτικές χρήσεις εντύπων μέσων»


Τίτλος (1): Καλό το i-Pad, αλλά τα έντυπα μέσα έχουν κι άλλες χρήσεις!

Κείμενο: Ίσως εδώ να μην απαιτείται κείμενο, αυτή η σειρά Κ/Χ παίζει με την εικόνα…

Εικαστικό: Χέρι που κρατάει διπλωμένη εφημερίδα σαν ρόπαλο. Σκύλος που κοιτάζει, έχοντας «συνετιστεί»


Τίτλος (2): Θέλω να σε δω να βάζεις για προσάναμμα το καινούριο σου tablet!

Εικαστικό: Τύπος nerd δίπλα στο τζάκι ή στην ψησταριά, προσπαθεί να ανάψει με το tablet


Τίτλος (3): Καλά τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά κάποιες φορές σε αφήνουν «ακάλυπτο»!

Εικαστικό: «Παραδοσιακός» ντετέκτιβ με καμπαρντίνα και καπέλο στην κλασσική σκηνή παρακολούθησης παράνομου ζευγαριού σε δημόσιο χώρο. Προσπαθεί όμως, αντί για εφημερίδα με 2 τρύπες για μάτια, να καλυφθεί πίσω από Tablet με τρύπες επίσης. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς γελοίο…


Τίτλος (4): Τα έντυπα μέσα κρατάνε ζεστούς τους συνανθρώπους σου!

Εικαστικό: Άστεγοι που ζεσταίνονται είτε «φορώντας» εφημερίδες (μάλιστα στον Καναδά μια διαφημιστική εταιρία κατασκεύασε και διένειμε ειδικά μπουφάν που τα γεμίζεις με εφημερίδες για να κρατηθείς ζεστός) είτε καίγοντας έντυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου