Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

NotConvincedDearKyriakos





ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ




Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Τρέφω συμπάθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη... Ίσως επειδή τον γνωρίζω από μικρό (Κολλέγιο Αθηνών αυτός, Λεόντειο Λύκειο εγώ, είχαμε διάφορες διεπαφές), ίσως επειδή υπήρξε από τους πρώτους μου πελάτες στο ΚΑΠΑ-TEL το πρώτο online με ΧΑΑ όταν δούλευε για μια θυγατρική της Εθνικής. Με λύπη μου λοιπόν δηλώνω ότι δεν με πείθει ως αντίπαλος του Τσίπρα, ειδικά μετά τη συνέντευξή του στον, εντελώς αβανταδόρικο, Παπαχελά του ΣΚΑΪ.

Ας ξεκινήσουμε από ένα θέμα-ταμπού για τη ΝΔ, αυτό του «στησίματος» και της σκηνικής παρουσίας. Πρέπει λοιπόν αγαπητέ Κυριάκο να συνειδητοποιήσεις ότι αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο πλην του να κερδίζουν εκλογές! Ο Τσίπρας και η συμμορία του είναι το «προϊόν» άπειρων ωρών στα Αμφιθέατρα. Την ώρα που εσύ σπούδαζες και μελετούσες αυτοί εκπαιδεύονταν στο πώς θα πείθουν και θα παραπλανούν. Μην μου πεις ότι δεν έχεις παρατηρήσει πόσο η φωνή του Τσιπραλέξη θυμίζει αυτή του μέγα λαοπλάνου του Σαπιανδρέα; Τυχαίο; Όχι, προϊόν μακράς εκπαίδευσης, πρόβας και μελέτης video αγαπητέ Κυριάκο.

Πάρτο απόφαση λοιπόν, ο αγώνας δεν είναι μόνο αγώνας ιδεών, αλλά προσώπων. Προσέλαβε ειδικούς (αν δεν έχεις να σου συστήσω κάποιους) που να σε εκπαιδεύσουν στο πώς θα πείθεις. Σε πολλά σημεία ήταν εμφανής η αμηχανία σου, το βλέμμα σου «έπεφτε» και ενίοτε έδειχνες να μην πιστεύεις τα όσα λες.

Πάμε τώρα στα θέματα ουσίας: Πρέπει να «δώσεις» πιο πολλά αλλά και με πιο σαφή τρόπο, μπορείς, απλά πρέπει επιτέλους να «σπάσεις αυγά για να φας ομελέτα». Ας ξεκινήσουμε από τον ΕΝΦΙΑ: το 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ το δίνω κι εγώ (που λέει ο λόγος), αφού το κουτοπόνηρο, ραγιάδικο Κράτος μας υπολογίζει ΕΝΦΙΑ 3,2 δις για να εισπράξει 2,5, άρα υπερχρεώνει όσους πληρώνουν για να μη χρειαστεί να καταδιώξει απηνώς τους αγαπημένους του μπαταχτσήδες!!!

Οι κρατικές δαπάνες δεν μπορούν να μειωθούν, αυτό το έχουν καταλάβει πλέον και οι πιο φανατικοί νεοφιλελεύθεροι, μόνο να ανακατευθυνθούν. Ναι, μπορούμε να πάψουμε τη σκανδαλώδη πρόσληψη 20.000 «εποχιακών εκπαιδευτικών» (αν υποχρεωθούν οι υπηρετούντες να διδάσκουν επιτέλους 750-800 ώρες ετησίως αντί για 550-600) αλλά πρέπει να προσληφθούν 9.000 εργαζόμενοι υγείας, πρέπει να προσληφθούν αστυνομικοί και δεσμοφύλακες κ.ο.κ.

Παρεμπιπτόντως, γιατί κανείς στη ΝΔ δεν τολμάει να θίξει αυτό το ζήτημα, που και ο ΟΟΣΑ μας έχει τονίσει; Όταν συναντηθήκαμε στο STAR στον ΕΝΙΚΟ, με απογοήτευσες με το ενοχικό, απολογητικό ύφος σου απέναντι στον απολυμένο εκπαιδευτικό. Τόσο δύσκολο ήταν να του πεις βρε Κυριάκο «λυπάμαι για το προσωπικό σας πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί Β’ βάθμιας δε διδάσκουν αρκετές ώρες και είναι υπεράριθμοι»;

Άρα πρέπει να βρείτε, εκεί στη ΝΔ, πραγματικά ισοδύναμα μέτρα και κωδικούς που οι περικοπές τους να μη καταβαραθρώσουν περαιτέρω τη ζωή, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του Έλληνα. Ποιοί είναι αυτοί; Μα προφανώς οι παράλογες παροχές προς τους λαθροεισβολείς και τους λαθρομετανάστες που δεν τολμάς να αναφέρεις!

Θέλεις να προλάβεις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων; ΟΚ, κόψε τις 250.000+ συντάξεις αλλοδαπών που μπήκαν από το «παράθυρο» και έχεις ένα «μαξιλάρι» που μπορεί να αγγίξει και τα 2 ΔΙΣ ευρώ χωρίς κιόλας να έχεις αντιδράσεις από τους Έλληνες που θα το βρουν απόλυτα δίκαιο να κοπούν παράλογες συντάξεις (δες σχετικά ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ (ΗΔΗ ΣΑΘΡΑ) ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2011/06/balkanbulgarianbombingreecessocialsecur.html).

Θέλεις να μειώσεις τις δαπάνες του συστήματος υγείας μας; ΟΚ, πέτα έξω τους αλβανούς και τους γύφτους που το λεηλατούν, καθώς και τους λαθρομετανάστες που το γονατίζουν με κόστη πάνω από 300 ΕΚΑΤ ευρώ ετησίως (δες πάλι σχετικά ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2011/06/otesoldtonurtureillegalimmigrants.html).

Θέλεις να έχουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς τα Ελληνόπουλα; ΟΚ, κόψε τα αλλοδαπά που τις καταλαμβάνουν «κατά προτεραιότητα» χάρη σε μια σωρεία σκανδαλωδώς προνομιακών ρυθμίσεων που εγκαθιστούν καθεστώς «αντίστροφου ρατσισμού» κατά των Ελλήνων!

Θέλεις να νοιώσει ο Έλληνας ασφαλής στον τόπο του επιτέλους, χωρίς τη δυσθεώρητη αύξηση δαπανών αστυνόμευσης και σωφρονισμού που κανονικά πρέπει να κάνουμε; ΟΚ, φρόντισε να «πάρουν την άγουσα» για πάντα οι αλλοδαποί τρόφιμοι των φυλακών μας (70-75%) ώστε να πάψει το εξευτελιστικό μέτρο της «αποσυμφόρησης» φυλακών που αποθρασύνει τους εγκληματίες, διασύρει τη Δικαιοσύνη μας και απογοητεύει τους Αστυνομικούς μας (δες σχετικά VAE VICTIS (ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ): ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ;

Θέλεις μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες; ΟΚ, αλλά για να επιτευχθεί αυτό εντός του στενού πλαισίου που μας θέτει η ΕΕ πρέπει να «τα κόψεις» από αλλού και το μόνο «αλλού» που δε θα ξεσηκώσει τους Έλληνες (και τις πολλές και πανίσχυρες συντεχνίες τους) είναι από τους αλλοδαπούς (δες και ΩΣΤΕ ΘΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ» ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ; Στο http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2015/07/greeceovertaxescompaniestopaycriminals.html)

Θέλεις να επιχειρεί ο Έλληνας χωρίς φόβο για κλοπές, λεηλασίες, καταστροφές και εκβιασμούς από μαφίες; ΟΚ, αλλά γι αυτό θα πρέπει να τσακίσεις την, εισαγόμενη σε ποσοστό 80-85%, καλπάζουσα εγκληματικότητα όπως κατέδειξα στο Η ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2016/09/criminalitykillsentrepreneurshiptoo.html )

Θέλεις διεθνείς επενδύσεις σε υποδομές; Θέλεις πραγματική ανακύκλωση; Θέλεις προστασία των αγαλμάτων και των προτομών που κοσμούν τις πόλεις μας;  ΟΚ, αλλά πρέπει να σταματήσεις άμεσα τη λεηλασία τους από τις ορδές γύφτων και αλλοδαπών «τρωκτικών των μετάλλων», αλλιώς την «τύχη» του ΟΣΕ θα έχει και το Δίκτυο της ΔΕΗ, αφού κανείς δεν θα επενδύσει σε υλικά που λεηλατούνται καθημερινώς. Μήπως ο Σαρκοζύ που εκδίωξε άγρια τους γύφτους από τη Γαλλία ήταν «ακροδεξιός»; Όχι, απλά ρεαλιστής ήταν, κάτι που η ΝΔ αρνείται να κάνει... (δες και ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ -ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΥΦΤΩΝ-ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ –ΚΛΕΦΤΕΣ...ΚΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΟΜΗΡΟ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2011/03/garbage-cheaters.html και ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ; http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2011/08/whengarbaggeends.html) 
Όλα τα ανωτέρω δεν αποτελούν «στροφή στην ακροδεξιά», αλλά προσγείωση στο ρεαλισμό αγαπητέ Κυριάκο, σε ένα ρεαλισμό που λείπει από τη ΝΔ. Είναι επίσης οι μόνες λύσεις για να κερδίσεις το χρόνο που απαιτείται ώστε να αποδώσουν τα υψιπετή και μεγαλόπνοα περί προσέλκυσης επενδυτών, επιστροφής κεφαλαίων και αντιστροφής του κλίματος. Βλέπεις Κυριάκο, όλα αυτά θα πάρουν καιρό και εσύ, αν βρεθείς στην εξουσία, δε θα έχεις τόσο στη διάθεσή σου. Χρειάζεσαι λοιπόν μια σειρά βραχυπρόθεσμες επιτυχίες και μόνο με τα ανωτέρω θα τις έχεις...

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτα ΣΩΣΤΟΣ. Διάβασέ τα Κύριε Μητσοτάκη και να τα πεις ξεκάθερα. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δεν παίρνεις την ψήφο μας. Θα την δώσουμε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή