Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

CriminalImmigrantsGetPhonesForFree
ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
Διευθυντή Fulfill Contacts και Guerilla Marketing
Συμβούλου Επικοινωνίας
GiorgosHatzidakis @ facebook
Γιώργος Χατζιδάκης @ linkedin
HatzidakisGiorg @ twitter

Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα έχει καταπλήξει κι εσάς όσο κι εμένα: «ταλαίπωροι» λαθρορακοσυλλέκτες και λαθρέμποροι κυκλοφορούν με το κινητό «σκουλαρίκι» στο αυτί τους. Και αναρωτιέται ο εχέφρων, χειμαζόμενος νεοέλληνας: «εγώ δεν έχω μονάδα για δείγμα, αυτοί πώς;;;»

Την απορία μου ήρθε να λύσει ένα απλό περιστατικό. Πληροφορήθηκα από συνεργάτη ότι η έκδοση των Ενοποιημένων Τηλεφωνικών Καταλόγων καθυστέρησε γιατί η ΕΕΤΤ και η INFOTE  βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια εκπληκτική «ανακάλυψη»: Ονόματα χιλιάδων Αλλοδαπών που είχαν εκατοντάδες αριθμούς τηλεφώνων ο καθένας.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά;

v     Ο Νόμος που, για λόγους προστασίας της τάξης και του πολίτη, επιβάλλει την ονομαστική κατοχή κάθε αριθμού κινητού τηλεφώνου καταστρατηγείται πασιφανέστατα. Με τι τρόπο θα εντοπίσει τον εγκληματία η ΕΛ.ΑΣ. όταν ο κάτοχος του κινητού θα βρίσκεται κάπου αλλού;;;

v     Οι Αλλοδαποί εγκληματίες (μην αυταπατάσθε, ακόμη και οι λαθρορακοσυλλέκτες διαπράττουν 5-6 εγκλήματα μόνο με αυτή τους τη δραστηριότητα – που να δείτε τι θα κάνουν μόλις βρουν χρήματα ή μόλις δε βρουν αρκετό μέταλλο, σχετικά στο ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕ ΘΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΟΡΔΩΝ; http://plagiaskepsi.blogspot.com/2011/08/whengarbaggeends.html και στο ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ… ΚΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ/ΚΡΑΤΟΣ/ΛΑΟΣ ΟΜΗΡΟ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΡΑ: http://plagiaskepsi.blogspot.com/2011/03/garbage-cheaters.html) αποκτούν μια πανίσχυρη οργάνωση, «κομβικού τύπου» (hub organization) που τους επιτρέπει να είναι όλοι διασυνδεδεμένοι με όλους. Έτσι εξηγείται πώς με το που ενοχλήσουμε έναν ξετρυπώνουν για να τον υποστηρίξουν εκατοντάδες: ο «θιγόμενος» ενημερώνει την «κεφαλή» που με μια κίνηση έχει ενημερώσει τους 100άδες που «κρέμονται» από αυτόν.

v     Χάρη στα διάφορα πακέτα τύπου Friends&Family, οι εν λόγω εγκληματίες επικοινωνούν μεταξύ τους δωρεάν. Δεδομένης μάλιστα της αξιοσημείωτης επιδεξιότητας κάποιων εξ’ αυτών στους Η/Υ, δε θα με εξέπληττε αν αποδειχτεί ότι έχουν παραβιάσει τα συστήματα των εταιριών κινητής και μιλάνε και με τις χώρες που μας τους ξέρασαν δωρεάν. Προφανώς αυτή η κατάχρηση επιβαρύνει τις εταιρίες κινητής που απλά μετακυλίουν το κόστος στο σύνηθες θύμα: τον Έλληνα πολίτη!!!

Τι πρέπει να γίνει; Μα το προφανές: Άμεση κατάσχεση των υπεράριθμων αριθμών κινητών από τους Αλλοδαπούς (και τους Έλληνες συνενόχους τους). Για να μη φτάσουμε σε υπερβολές, ας επιτραπεί ένας αριθμός έως 5-6 σε κάθε ιδιώτη (προφανώς αθροίζοντας όλες τις εταιρίες, αριθμούς των οποίων κατέχει) και ας οριστεί  για τις εταιρίες να δίνουν τα ονόματα και τα στοιχεία των στελεχών στα οποία παρέχουν κινητά.

Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς: η λαθρολαίλαπα πνίγει τη χώρα με στίφη νέων, αποφασισμένων, ετοιμοπόλεμων, αδίστακτων, αποχτηνωμένων εγκληματιών. Εμείς είμαστε λίγοι, είμαστε ασυντόνιστοι, είμαστε πιο ηλικιωμένοι και πιο μαλθακοί. Η κάθε σύγκρουση βασίζεται σε τεράστιο ποσοστό για την επιτυχία της στην επικοινωνία πλέον. Ας σταματήσει αυτή η παρανομία, κλείστε τους τα κανάλια επικοινωνίας, φιμώστε τους προτού σκορπισουν το μήνυμα μίσους και εγκλήματος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου