Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

GreeceNotPunishingCriminalsNotRewardingHeroes





ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ,
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ...


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
Διευθυντή Fulfill Contacts και Guerilla Marketing
Συμβούλου Επικοινωνίας
GiorgosHatzidakis @ facebook
Γιώργος Χατζιδάκης @ linkedin
HatzidakisGiorg @ twitter

Απολάμβανα μια σπάνια στιγμή ηρεμίας σε φιλικό εστιατόριο στο Παγκράτι, όταν στα 5 μέτρα εμφανίστηκαν τα γνωστά «τρωκτικά των μετάλλων»: τρεις λαθροεισβολείς, με κλεμμένα καροτσάκια S/M, με «υλικό» κλεμμένο (ναι, η παραβίαση των κάδων ανακύκλωσης και σκουπιδιών είναι κλοπή και υγειονομικό παράπτωμα), με γάντζους που συνιστούν οπλοφορία. Ως συνήθως κάλεσα το «100» που ως δια μαγείας εμφανίστηκε σχεδόν αμέσως, προέβη σε ελέγχους και ...τους άφησε! Κάλεσα έκπληκτος ένα από τα παιδιά που, ευγενέστατα, μου εξήγησε το χάλι μας: «Ναι κύριε τα καροτσάκια είναι κλεμμένα, αλλά τα S/M δεν κάνουν μηνύσεις (γιατί άραγε κύριοι των S/M;;;), ναι κύριε τα χαρτιά τους είναι πλαστά αλλά τι να κάνουμε, ναι κύριε μπορώ να τους «πάω μέσα» για 3 μήνες, αλλά θα στερήσω θέσεις (!!!) από άλλους πολύ χειρότερους εγκληματίες και κύριε οι φονιάδες των 2 συναδέλφων μας στου Ρέντη κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω έλλειψης χώρου (!!!)»

Κάπου εκεί τον παίρνει το παράπονο: «Μου έρχεται να κλωτσήσω το κράνος και τα πάντα»! Και μήπως έχει άδικο; Στοχοθετημένη από κάθε αριστερό σκουπίδι, απαξιωμένη από την πολιτική ηγεσία, απογυμνωμένη από την ισχύ που θα της «χάριζε» ένα ισχυρό σωφρονιστικό σύστημα, πρακτικά άοπλη με τα παρωχημένα, ληγμένα αλεξίσφαιρα και τα μικρά όπλα ενάντια στους στρατιωτικής εκπαίδευσης και εξοπλισμού εισβολείς,  η ΕΛ.ΑΣ. αγωνίζεται έναν αγώνα χαμένο «από χέρι». Καθημερινά διαβάζουμε ότι επανασυλλαμβάνουν τους ίδιους και τους ίδιους.

Και τι να περιμένουμε από ένα κράτος, όμηρο της κάθε ψευτοαναρχικής οργάνωσης, που ενοχοποιεί (πνιγμένο ακόμη 40 χρόνια μετά στις ενοχές του για την υπεραστυνόμευση μιας πολύ παρελθούσας εποχής...) ακόμα και τις σωστότερες αντιδράσεις των οργάνων επιβολής της τάξης; Θυμάμαι ακόμη μια ψευτοαριστερή (του ...σαλονιού όπως λέω εγώ τις αριστερές με μεγάλη περιουσία...) φίλη της παρέας μου που «τα έσπασε» (πετώντας μου μάλιστα μια ψωμιέρα...) όταν προ 8ετίας είχα πει (προφητικά) ότι «εγκληματίσαμε όταν το 1985 δεν βραβεύσαμε τον ήρωα Μελίστα, τον αστυνομικό που βγαίνοντας από τη φλεγόμενη κλούβα σκόπευσε και πέτυχε (και ναι σκότωσε, δεν θεωρώ ότι έχει αξία η ζωή οποιουδήποτε αλήτη ρίχνει μολότωφ εναντίον Ελλήνων) τον Καλτεζά (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jVDaC1u15GEJ:el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B5%CE%B6%CE%AC%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a)  και αυτό το έγκλημα γέννησε μια σκια στην ψυχή της ΕΛ.ΑΣ., σκια που θα την πληρώσουμε ακριβά». 4 χρόνια μετά η περίπτωση Αλέξη (και η παντελής απουσία καταστολής που την ακολούθησε) με επιβεβαίωσε κατά τον χειρότερο τρόπο...

Την προηγούμενη ημέρα, φίλος δικηγόρος με ενημέρωνε ότι «κάθε έγκλημα, πταίσμα ή και πλημμέλημα κολάσιμο με φυλάκιση μέχρι έτους έχει παραγραφεί αν παρήλθε 5ετία»!!! Αν σε αυτά προσθέσουμε τις συχνές-πυκνές «αποσυμφορήσεις», την μείωση των ποινών και των «χαρακτηρισμών» των εγκλημάτων και τη δυνατότητα έυκολης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό: οι εγκληματίες γνωρίζουν την πολύ μικρή πιθανότητα να τιμωρηθούν πραγματικά σκληρά και είναι μάλλον βέβαιοι για την περαιτέρω ελάφρυνση των ποινών τους!!! Εξηγήστε μου λοιπόν γιατί να μην εγκληματίσει κάποιος στην Ελλάδα;;;

Όμως η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν λάβουμε υπόψη την καταδίκη κάθε μορφής αυτοάμυνας και αυτοοργάνωσης των πολιτών. Το τραγικό, κοντινό παράδειγμα είναι ο νεαρός της Παιανίας. Αντί να επιβραβευτεί για την επιτυχία του (σύλληψη 2 εγκληματιών και απαλλαγή του συστήματός μας από το κόστος συντήρησης του ενός εξ αυτών), αντί να παρασημοφορηθεί, ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τις ορδές των εγκληματιών που αλωνίζουν τη χώρα, ο νεαρός «υποχρεώθηκε» (θέλω να ελπίζω από τους δικηγόρους του και όχι από τη συνείδησή του) να ανασκευάζει την πράξη του!! Φανταστείτε πόσο καλύτερα για όλους μας θα ήταν να έλεγε το παιδί: «ναι τον σκότωσα και μετανιώνω μόνο που δεν καθάρισα και το συνεργό του και όλους τους ομοίους του, γιατί αυτή είναι η ελάχιστη τιμωρία για κάθε αλήτη που έρχεται στη χώρα μας να κλέψει, να σκοτώσει, να τραυματίσει, να βιάσει». Έτσι «χτίζεται» το αγωνιστικό φρόνημα που θα χρειαστούμε στα πολύ δύσκολα χρόνια αιματηρών αγώνων που έπονται κύριοι, όχι με ψευτοενοχές και καταδίκες της νόμιμης αυτοάμυνας!!!

Παράλληλα, η αυτοοργάνωση των πολιτών από όχημα συνδρομής της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού, δαιμονοποιείται από τις ίδιες ψευτοαριστερές οργανώσεις (δείτε αφίσσες τους στο http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150643285771089&set=a.10150628313461089.386336.740246088&type=3&theater) ενώ δέχεται επιθέσεις από τον Τύπο/ρύπο που τις συστρατεύεται (γαιτί άραγε;;; Μήπως γιατί οι Μπομπολαίοι φιλοδοξούν να «κονομήσουν» και από την ιδιωτικοποίηση της αστυνόμευσης και του στρατού;;;).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η φτωχή Ελλαδίτσα απογυμνώνεται καθημερινά από τις ταπεινές υποδομές της (καλώδια, μετασχηματιστές, ράγες, τρένα, γέφυρες (!!!), προβολείς, προτομές(!!!)), οι Έλληνες στερούνται πάνω από 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ετησίως από κλοπές, θεωρούμε «καλή ημέρα» την ημέρα που δεν μαθαίνουμε το σκοτωμό κάποιου Έλληνα από αλλοδαπό, πάψαμε να φοράμε τα ρολόγια και τα κοσμήματα που μοχθήσαμε να αποκτήσουμε, κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το φόβο, οπλιζόμαστε με υποδεέστερα μέσα (τι να σου κάνει η καραμπίνα απέναντι στο AK47+;;;), και ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο... Αν αυτά σας θυμίζουν κάτι, ναι είναι το αίσθημα της «καθιστής πάπιας» που περιμένει τον κυνηγό να τη σκοτώσει: Μην αυταπατάσθε, δεν είστε πουθενά και ποτέ ασφαλείς, δεν θα είστε πουθενά και ποτέ ασφαλείς αν δεν εξαλείψουμε τώρα τις ορδές (κυρίως ξένων) εγκληματιών!!!

Θα μου πείτε: ¨και τι να κάνουμε»; Λύσεις υπάρχουν:

Ø      Η αποσυμφόρηση των φυλακών πρέπει να γίνεται μέσω στης ορθής και οικονομικά αποδοτικής «αξιοποίησης» των αλλοδαπών (δείτε : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: http://plagiaskepsi.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html ) και σίγουρα όχι μέσω της δωρεάν (για αυτούς επαναπροώθησής τους (λυπάμαι Αντωνάκη Σαμαρά, δε φτάνει που μας κουβάλησες τους Αλβανούς, προτείνεις και ουτοπίες: σιγά μην τους κρατήσουν σε αλβανικές φυλακές για χάρη σου...) επαναπροώθησης που σε καμμία περίπτωση δεν εγγυάται την μη επάνοδο.

Ø      Οι κανόνες εμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να σκληρύνουν αφάνταστα. Στόχος για τους σκληρούς εγκληματίες (οπλοφορούντες και ρίπτες μολότωφ) θα πρέπει να είναι η επιτόπια αχρήστευση (πλήγματα που σκοτώνουν ή αφήνουν ανάπηρους), όπως έχουμε ήδη προτείνει:
http://plagiaskepsi.blogspot.com/2012/04/policeengagementrules.html ), ενώ πρέπει να εφοδιαστεί η ΕΛ.ΑΣ. και με νέα εργαλεία, όπως
tasers

Ø      Ομάδες πολιτών πρέπει να οργανωθούν σε σχεδόν στρατιωτική βάση (όχι τις γελοιότητες «αποστρατιωτικοποίησης» που ευαγγελίζεται ο φαιδρός, ανιστόρητος, ανθέλληνας και τυχοδιώκτης Τσίπρας) με στόχους (δείτε: Δημιουργούμε ομάδες-σωματεία Αυτοπροστασίας στις γειτονιές-στις πόλεις μας για να ανασχέσουμε την επελαύνουσα εγκληματικότητα:
http://plagiaskepsi.blogspot.com/2012/01/self-protection-volunteers-statement.html )

Ø      Το ποινικό καθεστώς σχετικά με την αυτοάμυνα πρέπει να αλλάξει. Είναι γελοίο να εφαρμόζουμε νόμους αναχρονιστικούς και ασύμβατους με το κοινό περί δικαίου συναίσθημα (η λαϊκή συμπαράσταση σε κάθε Έλληνα που ξεβρωμίζει τη χώρα από αλλοδαπούς εγκληματίες δείχνει τη σαφή λαϊκή βούληση στο θέμα.. τι έγινε το vox populii;;;).

Αν εφαρμοστούν τα ανωτέρω, θα υπάρξουν σίγουρα αντιδράσεις.
Θα υπάρξουν και θύματα. Όμως θα είναι πολύ λιγότερα (τα θύματα) από τη συνεχιζόμενη (πραγματική και οικονομική) αιματοχυσία του Ελληνικού λαού
στην οποία μας υποβάλλει η άρνησή μας να κάνουμε ότι κάνει κάθε σοβαρό κράτος: Να τιμωρούμε τους εγκληματίες και να επιβραβεύουμε τους ήρωες!!!


2 σχόλια:

  1. Καλημερα.Και να σκεφτεις οτι οταν ελεγα παρομοια πραγματα σε συναδελφο μου ελεγε οτι ο ελληνικος νομος ειναι σωστος γιατι προασπιζει και σεβεται την ανθρωπινη ζωη!!!! Ακομη και αυτων των τσακαλιων και υπανθρωπων που κινουντε σε ορδες στη χωρα μας!
    Μαζι σου 100%. Πρεπει να τελειωνουμε με ολους αυτους. Γι'αυτο εχω παρει πολυ ξεκαθαρη αποφαση για την Κυριακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σέβεται τόόόόόσο πολύ την ανθρώπινη ζωή που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα φυσίγγια από καουτσούκ (riot control - πονάνε αλλά δε σκοτώνουν) οπότε σε υποχρεώνουν να ρίξεις με κανονικά!!!!

      Διαγραφή