Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

 ReUseConfiscatedGoodsforthePoor


ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ SOCIAL MEDIA ACTIVATION
«ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ – ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ»

Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
Διευθυντή Fulfill Contacts και Guerilla Marketing
Συμβούλου Επικοινωνίας
GiorgosHatzidakis @ facebook
Γιώργος Χατζιδάκης @ linkedin
HatzidakisGiorg @ twitter


Το Πρόβλημα- η Ευκαιρία:

Καθημερινό φαινόμενο είναι η παρουσία αλλοδαπών παραεμπόρων στους δρόμους των πόλεων μας. Τις περισσότερες φορές αυτοί διαθέτουν στην αγορά είδη ρουχισμού, τσάντες, παπούτσια κλπ. Τα εν λόγω είδη είναι ψευδεπώνυμα («Μαϊμούδες») αντίγραφα.

Ενίοτε η Ελληνική Αστυνομία δραστηριοποιείται και είτε καταδιώκει τους τελικούς εμπόρους είτε (ακόμη καλύτερα) εντοπίζει τις αποθήκες από όπου τροφοδοτούνται (συνήθως οργανωμένες και διοικούμενες από Κινέζους και κάτω από την κάλυψη της Ιταλικής Μαφίας που, ως γνωστόν,  διαθέτει τους μηχανισμούς «εισαγωγής»). Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμπορεύματα κατάσχονται και (θεωρητικά) καταστρέφονται.

Εδώ προκύπτουν μια σειρά από εναλλακτικές και δυσκολίες διαχείρισης:
  1. Καύση: η καύση προϊόντων αποτελούμενων κυρίως από συνθετικές και πλαστικές ύλες επιβαρύνει απίστευτα την ατμόσφαιρά μας.
  2. Ισοπέδωση-σύνθλιψη: είναι εφικτή μόνο για κάποια από τα προϊόντα, με αμφισβητήσιμο αποτέλεσμα.
  3. Ταφή στις χωματερές: η πλέον επικίνδυνη πρακτική, αφού αφενός επιτρέπει στις συμμορίες που λυμαίνονται το χώρο (Τσιγγάνοι-Αλλοδαποί) να «ξαναρίξουν στην αγορά» μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων και αφετέρου αποτελεί αφορμή για συμπλοκές με ακραίο φαινόμενο τον πρόσφατο φόνο ομάδας Πακιστανών από τους, καλύτερα εξοπλισμένους και απείρως επικινδυνότερους, Τσιγγάνους στη χωματερή της Φυλής.

Πέραν των προαναφερθέντων, είναι παράλογο σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής, να καταστρέφονται προϊόντα που θα μπορούσαν:
Ø      Να παρασχεθούν σε Έλληνες άστεγους, άπορους ή απλά στερούμενους μέσων προσπορισμού
Ø      Να υποκαταστήσουν προϊόντα που το ευρύτερο Δημόσιο, οι ΟΤΑ, οι ΜΚΟ και η Εκκλησία πληρώνουν από τους περιορισμένους πόρους τους για να αγοράσουν και να διαθέσουν είτε στις προαναφερθείσες κατηγορίες είτε στους Λαθρομετανάστες που πολλές φορές φτάνουν εξαθλιωμένοι και πραγματικά «γδυμένοι» (δυστυχώς, πολύ σύντομα, πολλοί από αυτούς «ντύνονται» με κλοπιμαία, αλλά αυτό αποτελεί ένα άλλο μελανό κεφάλαιο...).

Τροχοπέδη στα παραπάνω αποτελεί βέβαια ο κίνδυνος επαναπροώθησης των προϊόντων στην αγορά, είτε από τους ίδιους τους λήπτες είτε από τις οργανωμένες συμμορίες αλλοδαπών που λυμαίνονται τους χώρους παροχής βοηθείας. Κι όμως, μπορούμε κάτι να κάνουμε γι’ αυτό!!!

Η Πρόταση:

Η πρόταση της GUERILLA MARKETING είναι ένα πρόγραμμα αχρήστευσης προς πώληση-«ανακύκλωσης» των κατασχεμένων προϊόντων και διάθεσή τους στους αναξιοπαθούντες με τετραπλή χρησιμότητα (WIN- WIN-WIN-WIN!!!):
v     οι πληττόμενες ομάδες (άποροι, άστεγοι, ναρκομανείς, λαθρομετανάστες) να αποκτήσουν δωρεάν χρήσιμα προϊόντα
v     οι Φορείς  (Δημόσιοι Οργανισμοί, ΜΚΟ, Εκκλησία, ΟΤΑ) να προμηθεύονται τα εν λόγω προϊόντα δωρεάν, ελαφραίνοντας έτσι σημαντικά τους ολοένα συρρικνούμενους   προϋπολογισμούς τους
v     η Ελληνική Αστυνομία να απαλαγεί από το βάρος και το κόστος διαχείρισης των εν λόγω προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα θα απαλειφθούν οι όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θα εξαλειφθεί μια αφορμή συγκρούσεων συμμοριών με σημαντική μείωση του κέρδους των παρανόμων δραστηριοτήτων τους  
v     ο χορηγός να προβάλει την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά του (CSR- Corporate Social Responsibility) με ένα τρόπο που θα δημιουργήσει εξαιρετικό απόηχο (noise) σε όλα τα ΜΜΕ και social Media, αλλά και που θα είναι μια καθημερινή και σχεδόν μόνιμη υπενθύμιση του brand name του (constant reminder).


Η Τακτική:

ü      Η Ε.Α. μας τροφοδοτεί με τα κατασχεμένα προϊόντα
ü      Σε εργοστάσια, αυτά καθίστανται άχρηστα προς πώληση: αφαιρούνται οι ψευδεπώνυμες επιγραφές, σβήνονται-διαγράφονται αναγνωριστικά. Γενικά καθίστανται «ανώνυμα» προϊόντα
ü      Στη συνέχεια τοποθετείται το σήμα του προγράμματος και τα σήματα της Ε.Α. και των χορηγών, με τρόπο ώστε να καθίσταται σαφής η προέλευση του προϊόντος (π.χ. «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κατασχεμένων της Ε.Α. και του ... Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ»)
ü      Ανάλογα με τα συγκεντρωμένα αιτήματα τα προϊόντα προωθούνται στους Φορείς που αναλαμβάνουν την περαιτέρω διάθεση

Η Επικοινωνία:

Αναλαμβάνουμε κάθετα τη διάδοση του προγράμματος στα ΜΜΕ (με δελτία τύπου και τακτικές ανακοινώσεις πορείας του έργου) καθώς και στο Διαδίκτυο (Facebook, Twitter, LinkedIN, YouTube, Flicker, blogs, chatrooms). Περαιτέρω ο Χορηγός έχει τη δυνατότητα να διαφημίσει τη δραστηριότητά του χρησιμοποιώντας όλο το υλικό που θα προκύψει, αν και είμαστε σίγουροι ότι δε θα χρειαστεί: η προβολή που θα πάρει η ενέργεια θα είναι άνευ προηγουμένου!!!

Το Κόστος:

Ενέργεια
Μονάδα
Κ/Μον.
Σύνολο
Concept και Δημιουργικό (Λογότυπα και προωθητικό υλικό με εικαστικά ελεύθερα δικαιωμάτων ή που να ανήκουν στον Χορηγό), Δημιουργία σελίδων στα fb, twitter, LinkedIN, YouTube, Flicker, καθώς και blog. Αρχικές επαφές/διαβουλεύσεις με Ε.Α., Κρατικούς φορείς, ΜΚΟ, Εκκλησία, ΟΤΑ.
One-off

3.000,00
Population σελίδων, καθώς και community management αυτών για ένα έτος. Δελτία Τύπου στα κύρια ΜΜΕ (Η/Τ, Π/Τ, Ρ/Φ, TV, ειδησεογραφικά blogs) και στα τοπικά όταν γίνονται τοπικές παρεμβάσεις.
Συντονισμός έργου: διαρκής καταγραφή αναγκών, δημιουργία βάσης δεδομένων Φορέων και λίστας προτεραιοτήτων διανομής.
Έτος

5.000,00


144 Harilaou Trikoupi str., Athens 114 72 
Tel.: 210 6470770, Fax: 210 6470775, email: Jorge@guerilla.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου