Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Decorate The Empty Vitrines

ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ SOCIAL MEDIA ACTIVATION
«ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ»


Το Πρόβλημα:

Ολοένα και περισσότερα καταστήματα σε σημαντικούς εμπορικούς δρόμους μένουν άδεια και ξενοίκιαστα. Η συνήθης κατάσταση είναι να κολλάει ο ιδιοκτήτης μερικά ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και να τα αφήνει να σκορπούν μια εικόνα ερήμωσης και θλίψης στους περαστικούς. Ενίοτε το εσωτερικό «κοσμούν» τα εγκαταλελειμμένα σύνεργα του προηγούμενου ενοικιαστή επιτείνοντας την εικόνα εγκατάλειψης που αποπνέουν πλέον τα πάλαι ποτέ εμπορικά κέντρα των πόλεων και των συνοικιών μας. Ακόμα χειρότερα, τις βιτρίνες γεμίζουν στη συνέχεια με λογής-λογής αφίσες οι κάθε επίδοξοι επανάστατες χωρίς αιτία, καλλιτέχνες δίχως τέχνη κ.ο.κ.
Η επίδραση στην ήδη φορτισμένη ψυχολογία των συμπολιτών μας είναι καταλυτική. Το ήδη πεσμένο ηθικό καταρρακώνεται όταν περπατάει κανείς στο δρόμο που πριν λίγο έσφυζε από κίνηση και ζωή και αντικρύζει αυτή την εικόνα. Κι όμως, μπορούμε κάτι να κάνουμε γι’ αυτό!!!

Η Πρόταση:

Η πρόταση της GUERILLA MARKETING είναι ένα πρόγραμμα εξωραϊσμού των άδειων βιτρίνων με τριπλή χρησιμότητα (WIN-WIN-WIN!!!): αφενός ο ιδιοκτήτης να αναδείξει το κατάστημά του και τη διαθεσιμότητά του, αφετέρου ο περαστικός να αντικρύζει ένα όμορφο και ενθαρρυντικό θέαμα και κατά τρίτον ο χορηγός να προβάλει την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά του (CSR- Corporate Social Responsibility) με ένα τρόπο που θα δημιουργήσει εξαιρετικό απόηχο (noise) σε όλα τα ΜΜΕ και social Media, αλλά και που θα είναι μια καθημερινή και σχεδόν μόνιμη υπενθύμιση του brand name του (constant reminder).

Το Δημιουργικό:

Στόχος μας είναι οι βιτρίνες να γίνουν πομποί μηνύματος θετικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό το κυρίως εικαστικό θα μπορεί να είναι:
*      Φωτογραφίες που αποπνέουν αισιοδοξία: χαμογελαστοί άνθρωποι, παιδιά, ανθισμένα λειβάδια κ.ο.κ.
*      Εικαστικά έργα που συνδέονται με αισιοδοξία: Ολλανδοί ζωγράφοι με σκηνές καθημερινής χαράς, γάλλοι με πικ-νικ κ.ο.κ.
*      Εικόνες από την Ελληνική Παράδοση σχετιζόμενες με αισιοδοξία
*      Σημαντικά Αρχαία Ελληνικά έργα που δείχνουν ανθρώπους χαρούμενους
Το Κεντρικό Μήνυμα θα είναι: Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
Τα υπόλοιπα στοιχεία θα περιλαμβάνουν το Logo του Χορηγού και ένα εμφανές ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και/ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του χώρου (τ.μ., όροφοι, παροχές)
Θα δημιουργήσουμε 8-9 εναλλακτικά εικαστικά, ώστε να μη δημιουργείται μονοτονία σε κάθε δεδομένο δρόμο και να έχουν δυνατότητα επιλογής οι καταστηματάρχες. Η αναλογία μεγέθους logo-μηνύματος-χρηστικών στοιχείων θα είναι σταθερή.


Η Τακτική:

ü      Εντοπίζουμε τα άδεια-ενοικιαζόμενα-πωλούμενα καταστήματα μιας περιοχής
ü      Ερχόμαστε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και συμφωνούμε τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
ü      Τυπώνουμε αυτοκόλλητο στη διάσταση της βιτρίνας και το τοποθετούμε

Η Επικοινωνία:

Αναλαμβάνουμε κάθετα τη διάδοση του προγράμματος στα ΜΜΕ (με δελτία τύπου και τακτικές ανακοινώσεις πορείας του έργου) καθώς και στο Διαδίκτυο (Facebook, Twitter, LinkedIN, YouTube, Flicker, blogs, chatrooms). Περαιτέρω ο Χορηγός έχει τη δυνατότητα να διαφημίσει τη δραστηριότητά του χρησιμοποιώντας όλο το υλικό που θα προκύψει, αν και είμαστε σίγουροι ότι δε θα χρειαστεί: η προβολή που θα πάρει η ενέργεια θα είναι άνευ προηγουμένου!!!

Το Κόστος:

Ενέργεια
Μονάδα
Κ/Μον.
Σύνολο




Concept και δημιουργία υλικού προώθησης στους ιδιοκτήτες, Δημιουργικό (με εικαστικά ελεύθερα δικαιωμάτων ή που να ανήκουν στον Χορηγό), Δημιουργία σελίδων στα fb, twitter, LinkedIN, YouTube, Flicker, καθώς και blog. Population σελίδων, καθώς και community management αυτών για ένα έτος. Συντονισμός έργου


6.000,00
Εντοπισμός καταστημάτων, επαφή με ιδιοκτήτη, συμφωνία, προσαρμογή δημιουργικού στο κατάστημα, τοποθέτηση
Κατάστημα
150,00
(30.000,00)
Αυτοκόλλητο υψηλής ποιότητας
Τμ
9,00
(27.000,00)
Αποζημίωση Ιδιοκτήτη Καταστήματος ανά μήνα για την περίπτωση που το κατάστημά του μείνει ξενοίκιαστο 3 μήνες μετά που θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμά μας (ώστε να έχουν κίνητρο συμμετοχής, αλλά και ο χορηγός να κερδίζει σημαντική προβολή ΠΡΟΤΟΥ πληρώσει κόστος μέσου)
Μήνας/
10τμβιτρίνας
100
???






1 σχόλιο:

  1. Όποιος ενδιαφέρεται να χορηγήσει την εν λόγω δραστηριότητα (με εγγυημένα και θεαματικά αποτελέσματα για την εικόνα της εταιρίας/του προϊόντος) ας επικοινωνήσει μαζί μας στα 210-6470770 ή 6977777799

    ΑπάντησηΔιαγραφή