Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

LeftistsControlSocialMedia





ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ... ΡΟΖΑ!
Ή
ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter


Σήμερα το πρωΐ διάβασα ότι το προφίλ του Θάνου Τζήμερου, Προέδρου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και η λογικότερη φωνή στην πολιτική σκηνή μας, φιμώθηκε για 30 ημέρες από το Facebook. Εκπλήσσεται κανείς; Σίγουρα όχι εγώ που, εδώ και 2 συναπτά έτη πλέον, είμαι «κλειδωμένος» το 90% του χρόνου.

Πώς όμως καταντήσαμε να τρέμουμε τον, ορθοπολιτικό και αριστερόστροφο, «μπαμπούλα» του διαδικτύου; Θα σας πω μια ωραία ιστορία:

Σεπτέμβριος 2015: συνεργάζομαι επαγγελματικά και φιλικά με το Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ και την ομάδα του στη Βουλή. Είναι η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται «εις τα εξ ων εσυνετέθη», αφού όσοι διέθεταν ψήγματα αξιοπρέπειας και ευθιξίας σε αυτό το συρφετό αποχωρούσαν.

Σε μια συνάντηση ο σύμβουλος Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης των ΑΝΕΛ (κορυφαίος γνώστης του θέματος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διαχείριση πλήθους) αναφωνεί «αν φύγει η ΡΟΖΑ καήκαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει social media μετά»!. Ως αδαής ρώτησα ποιά είναι αυτή η τόσο δυνατή «Ρόζα» για να πληροφορηθώ τα εξής:

Η συνιστώσα «ΡΟΖΑ» (προς «τιμήν» της εγκληματίου του Μεσοπολέμου Ρόζας Λούξεμπουργκ, μιας Γερμανίδος «Άρη Βελουχιώτη» που ηγήθηκε της χούντας που επέβαλαν οι αριστεροί σφαγιάζοντας και κατακλέβοντας τους αστούς Γερμανούς – και οδήγησε τη Γερμανία στον Αδόλφο Χίτλερ ως καταφύγιο!) είχε εξειδικευτεί σε αυτό που στο Marketing αποκαλούμε Community Management και ακόμα παραπάνω. Αξιοποιώντας κάθε τεχνική, από εργαλεία αφουγκρασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Monitoring Tools) έως τη σύσταση στρατηγείου στην Κουμουνδούρου (είχε κυκλοφορήσει και σχετικό ρεπορτάζ που τους έδειχνε σε μια μεγάλη αίθουσα γεμάτη Η/Υ – ακριβώς όπως οι αντίστοιχες αίθουσες πολυεθνικών), η ΡΟΖΑ πέτυχε να χειραγωγεί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τελικά βέβαια η ΡΟΖΑ παρέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ανταλλάγματα ήταν τεράστια: ο γλοιώδης Κυρίτσης ανταμείφθηκε με εκλέξιμη θέση βουλευτού και τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικού κ.ο.κ. Από τη θέση του κυβερνώντος κόμματος πλέον «άνοιξαν οι κάνουλες» της χρηματοδότησης αλλά και η άμεση πρόσβαση (με «πρέσβη» τον Παππά) στο Facebook. Ποιός άραγε γνωρίζει τι ζητήθηκε από τα στελέχη του στην, κεκλεισμένων των θυρών, σύσκεψη;

Έκτοτε η ΡΟΖΑ έχει αφηνιάσει: κλειδώματα λογαριασμών αντιφρονούντων αποτελούν το σύγχρονο, ιδιότυπο γκούλαγκ όπου καταδικάζονται όσοι τολμούν να υψώνουν φωνή λογικής ενάντια στην κυριάρχουσα ορθοπολιτική υστερία. Αν τολμήσεις να πεις ότι πρέπει να ανασχεθεί η λαθροεισβολή, ότι πρέπει να τσακιστεί η παρανομία, ότι πρέπει να πάψει η αυθαιρεσία των γύφτων... κάηκες!

Και τι κάνουμε εμείς, οι αντιφρονούντες, απέναντι στη ΡΟΖΑ; Μα φυσικά ΤΙΠΟΤΑ! Βλέπετε στο χώρο του πατριωτισμού, της λογικής, της Ελλάδος τελικά, επικρατεί μόνο διάσπαση και ανικανότητα συντονισμένης δράσης. Κι όμως δε θέλει πολλά, ας δούμε μερικές προτάσεις:
n       Εντοπισμός φερέφωνων (trolls) του αντιπάλου: αυτό γίνεται εύκολα παρακολουθώντας τις σημαντικές συζητήσεις στο διαδίκτυο
n       Μαζικές καταγγελίες εναντίον τους: οι μηχανές αναζήτησης όπως και τα social media λειτουργούν με βάση τους αριθμοιύς. Ικανός αριθμών καταγγελιών θα μπορούσε να «ρίξει» ακόμα και το προφίλ της ...Παναγίας! Αλλά αυτό προϋποθέτει συλλογική δράση, κάτι που έχουμε ξεχάσει να κάνουμε ως Έλληνες!
n       Κυκλοφορία λίστας ανεπιθύμητων: ώστε να προστατεύονται οι Έλληνες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τους πράκτορες
n       Ομαδικές αγωγές: με τυποποίηση νομικών εγγράφων μπορούμε να προσφεύγουμε ομαδικά ενάντια στα τρολλ αλλά ακόμα και ενάντια στο Facebook όταν αυτό καταπατά Συνταγματικά μας δικαιώματα όπως είναι η ελεύθερη έκφραση αλλά και το να γνωρίζουμε ποιοί μας καταγγέλουν και γιατί!

Αν δε γίνουν τα ανωτέρω, αν δε χτυπηθεί στη ρίζα της η ΡΟΖΑ και ο καρκίνος της Α(χ)ριστεράς και του ορθοπολιτικού λόγου, αν δεν κερδίσουμε τον πόλεμο για τις καρδιές και τα μάτια των Ελλήνων, τότε φοβάμαι θα είμαστε όντως η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και μην περιμένετε να το πράξει η ΝΔούλα αυτό: προς μεγάλη μου έκπληξη είδα προεκλογικά τον Κώστα Μπακογιάννη να συμμετέχει σε διοργάνωση της ΡΟΖΑΣ στο ΣΑΡΑΦΕΙΟ (τον υπέροχο πολυχώρο του Δ. Αθηναίων που ρυπαίνουν με τις διοργανώσεις τους οι αριστεροί), αγνοώντας προφανώς όλα τα ανωτέρω ή απλά «τιμώντας τους αγώνες της α(χ)ριστεράς» όπως ο θείος και αρχηγός του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου